Eesti Hobikrossiklubi

Läinud laupäeval, 4.juunil toimus Põlgaste Motokross 2022 mis oli EHKK karikasarja teiseks etapiks. Kui ilm soosis rajaolusid suure osa päevast siis vahetult esimese stardivooru lõpus avanesid taevaluugid ning 20 minutiga muutus olukord kardinaalselt, katkestades päeva enne viimast kolmandikku.

Põlgaste etapil tegid oma hooaja avalöögi Naised, Retro, EVO ja MX60 klassid ning siin käis võistlus esikohale Marten Tindi ja Karleen Randveeri vahel, millest Tint välju võitjana. Nii viis esikoha ja EVO klassi võidu koju Marten Tint, teine Priit Laur ja kolmas Jenss Lootus. Naiste parim Karleen Randveer, teine Celiin Jõesaar ja kolmas Avely Villand. Retro arvestuses tegi puhta töö Aadu Sikk, teine Kristo Saar ja kolmas Juku Saar. MX60 klassis valitses Pertti Salonen(FIN), teine Toivo Ilves ja kolmas Enn Kingo.

Arctic Sport 85AMA klassis võttis etapivõidu Sten Kevin Toomela, edestades Jesse Hiltuneni(FIN) ja Raul Liivlaidi.

Sel hooajal on stardis ka uus klass MX Y kuhu kogunevad kõige algajamad ja sel korral asus stardipuu taha 31 võistlejat. Parimat minekut näitas Kevin Kiil, teine Inari Jakimainen ja kolmas Stefan Jakubini.

MX40/50 ehk vanas keeles veteranide sõit kus esikoha peale võitles viis kiiremat võistlejat nagu Tsäko, Privoi, Taaber, Heliste ja Ärm. Sõidu edenedes haaras liidriohjad Urmas Heliste, edestades Erki Privoid vaid 0.350 sekundiga finishijoonel. Vaid 4 sekundi kaugusel tõusis kolmandaks Taimar Taaber MX40 arvestuses. MX50 klassi parima tulemuse tegi taas Aivo Rabbi edestades Valeri Homini ja Raul Orumaad.

MX X ehk harrastajate järgmine tase MX Y klassiga võrrelduna tõi rajale 36 võistlejat ja siin õnnestus Linnamäe Motoklubi esindajal Enari Eprol viia esikoht koju. Teiseks tõusis Karksi Racingu võistleja Kevin Nõgesmaa ja kolmandaks Arti Halling.

MX30 ehk edasijõudnud üle kolmekümne aastased harrastajad said järgmise lähte ning siin tabas ebaõnn eelmise etapi võistjat Sam Jonesi(GBR) kui tsikkel vahetult enne starti koostöö lõpetas. See aga soosis sarja kolmanda koha meest, Oliver Kaldat kes antud olukorrast võttis maksimumi viies koju etapivõidu. Teise koha saavutas Raido Elbing ja kolmanda Raimo Aedver.

MX15 on klass noorematele edasijõudnutele kes alla 30 eluaasta ja siin on konkurents üks tihedamaid. Sel etapil võttis võidu eelmise korra ebaõnne mees Karl Hans Bammer, edestades Kenneth Kallasmaad ja Karl Kiili.

Päeva kompvek ehk Jäägrivilla MX Pro ja MX A klasside ühisstart tõetas tulla põnev kuna konkuretns oli ülimalt tihe ajasõidu tulemusi vaadates. Küll aga algas vihmasadu täpselt stardipuu taha sättimise hetkel ja ei lõppenud enne sõidu lõppu. See lõi kaardid sassi kui tehnilised probleemid võtsid Meico Vettikult esikoha. Tema selja taga olid tihedalt koos Karel Kutsar ja Gert Krestinov, kes haaras esikoha sõidu teises pooles. Neile järgnenud Erki Kahro ratas loobus samuti koostööst ning kolmanda koha kindlustas endale Kaarel Tilk. Neljandat kohta said proovida sõidu jooksul mitmed erinevad võistlejad, kuid järjest märjemaks muutuvad rajaolud muutsid olukorda veelgi ja poodiumile tuli Jäägrivilla 500euro järele kindla esikoha võtnud Gert Krestinov, teine Karel Kutsar ja kolmas Kaarel Tilk.

Kahe etapi tulemusena juhib EHKK karikasarja Gert Krestinov 97p, teine Karel Kutsar 88p ja kolmas Indrek Mägi 61p. Meeskondade arvestuses juhib Motoworks Racing Team, teisele kohale tõusis M.P.R Gunn MX Service Racing Team ja kolmas Team Kassi Auto. EHKK karikasarja kolmas etapp toimub10.juulil Valga Motokeskuses.