Eesti Hobikrossiklubi

Kiviõli kokkuvõte

Laupäeval toimus Kiviõli Motokross 2023, mis oli EHKK karikasarja teiseks etapiks. Kaunilt suvine kevadilm lõi maalilise pildi rajast ja mägedest ning tõi kokku aegade osavõtu rekordi Kiviõli krossirajal.

Alates käesolevast etapist algas karikapunktide jagamine ka klassidele Naised, Retro, EVO ja MX60. Sõit üldvõidule kujunes Janek Lootuse ja Celiin Jõesaare vaheliseks jõukatsumiseks, millest päeva lõpuks Jõesaar väljus võitjana. Naiste parimad Kiviõlis olid Celiin Jõesaar, teine Avely Villand ja kolmas EHKK sarja uustulnuk Keity Kuus. EVO klassi kiireim oli Janek Lootus, teine Jost Lootus ja kolmas Taivo Õun. Retro klassi tsikli, millel õhkjahutus ja trummelpidurid, tõi finishisse esimesena legendaarne Aadu Sikk, teise koha pälvis Jüri Kummer ja kolmanda Enno Kartus. MX60 kiireim oli sel korral Toivo Ilves, teine Pertti Salonen ja kolmas Madis Pool.

85AMA, kus tsiklid kõige väiksemad ja võistlejad kõige nooremad oli parim Jakob Burmann, teine Kristofer Tootmaa ja kolmas Marten Aus.

Päeva kõige algajamad võistlevad MX Y klassis ja nagu tavaliselt siis ka sel korral käis võistlus viimaste meetriteni. Tihedast duellist väljus võitajana Jan Eduard Piigli, teine koht Oliver Põdra ja kolmas Aleksei Balkin. Vastavalt võistlusreeglitele tagasid poodiumikoha saavutanud võistlejad endale koha MX X klassi järgmisteks etappideks.

Nüüd oli käes kord MX40/50 klasside ühisstardil ehk vanas keeles Veteranid. Esikoha heitlus oli tuline ja teise sõidu stardikurvis kukkusid mõlemad favoriidid ning said teha kõvasti tööd oma tulemuste nimel. Tugevaimaks osutus sel korral Erki Privoi, edestades Jako Tsäkot ja Janis Kaljast. MX50 arvestuse parim oli Meelis Valdmets, teine Riho Mägi ja kolmas Andres Haramaa.

Järgmine harrastajate klass on MX X ja siin on samuti ette ennustamatut võistlust palju nagu ka MX Y klassis. Sel korral suutsid esikolmiku mehed teha sarnaseid tulemusi mõlemas stardis ja siit viis koju võidu Bert Anton, teise koha Karl Valem ja kolmanda Arkadii Demidov.

MX30 ja MXA klassi ühisstardid võttis vedada Sam Jones, saavutades sellega ka etapivõidu nii üld kui oma klassis. MX A klassi teine koht kuulus Madis Lepikovile ja kolmas Marko Mooritsale. MX30 arvestuse tugevaim sel korral Robert Niido, teine koht Raido Elbing ja kolmas Siim Ihats.

MX15 klassis oli kõva võistlus poodiumikohtadele Hugo Sireli, Sten Kevin Toomela ja Kristjan Kalvar Kulli vahel. Tesie sõidu finishisse jõudis esimesena Sten Kevin Toomela, jättes teiseks Hugo Sireli ja kolmandaks Kristjan Kalvar Kulli.

Käes oli aeg Jäägrivilla MX Pro klassi stardiks, kus mängus 1500 eurot auhinnaraha. Esimeses stardis ei lasknud Karel Kutsar end üllatada ja võttis juba esimesel ringil sisse liidirpostsiooni, teisel kohal lõpetas Erki Kahro ja kolmandal Kairo Katkosilt. Teise stardi võitis aga Kahro ja juhatas paar ringi, Kutsaril õnnestus Kahrost mööduda aga Kahro ei andud järgi tempos ning sõideti paarisrakendina loetud ringid. Järsul allatulekul aga Kahro kukkus ning see röövis võimaluse päeva jätkata. Kuna sõit peatati, et võimaldada meedikutel kiirelt reageerida, siis toimus ka kolmas start. Siin tegi puhta töö Kutsar, edestades Katkosilti ja Mikk Martin Lõhmust.

EHKK karikasari jätkub juba 3.juunil 2023 Aravete krossirajal! Kohtumiseni peatselt ja suured tänud Jäägrivilla, Privoi oü, Homer, Arcticsport spordijook nr1, Kenomer, Defton, Jakdisain, Eesti Kultuurkapital, EMF, Kiviõli Motokeskus ja kõiki kes kaasa aitasid ja elasid.