Eesti Hobikrossiklubi

Meie kolmandaks persooniks on #712 Carl Mattias Räägel kes on külastanud ka poodiumit viimastel aastatel. Carl Mattias on 18aastane ja lõpetab keskkooli sel kevadel, samuti käib kooli kõrvalt valmistumine uueks motokrossihooajaks nagu ühele spordihuvilisele noorele kohane sest rinda tuleb pista juba MX B klassi võistlejatega.

10322738_548375425279718_3058578839269275859_nKuidas ja millal alustasid motokrossiga:
Sõitma hakkasin ma 15-aastaselt. Esimene võistlus oli Põlgaste EHKK, enne seda oli mul mootorratas olnud poolteist kuud. Esimene tsikkel oli 2007 Yamaha YZ250F. Kuna võistlushimu oli suur, tahtsin kohe proovima minna. Eesmärk oli mitte viimaseks jääda ja selle ma täitsin. Mäletan väga hästi, kuidas ma tulemusi vaadates nägin end alt kümnendana ja olin ilmselt rõõmsam kui võitja.

Sinu senised saavutused motokrossis:
Kuigi ma pole veel täitnud enda eesmärki, mis on muidugi EHKK sarja hooaja kokkuvõttes esikoht, siis tulemused on olnud arvestatavad. Teist aastat sõites tulin EHKK sarjas MX D klassis kolmandaks. Türi etapil, olles punktides esimene, juhtus väike õnnetus kaasvõistlejaga ning murdsin randme. See lõpetas mu esikoha lootused, kuid järgmisel etapil võtsin kipsi maha, läksin punkte võtma ning hooaja kokkuvõttes kolmas koht polnud sugugi halb. Talikrossis tulin samal aastal teiseks ja kestvuskrossis MX C klassis esimeseks, mis oli kõige suurem üllatus. Eelmisel aastal sain EHKK sarjas MX C klassis kokkuvõttes kolmanda koha, jällegi hooaja keskel Põlgaste rajal toimus väike õnnetus, punktid läksid kaotsi, aga kolmas pole jällegi halb.

Millise klubi liige oled:
Hetkel sõidan MX Racing Teami nime all. Klubi inimesed on väga toredad ja abivalmid, seega on meil mõnus kokkuhoidev punt.

Kuidas hindad lõppenud hooaega EHKK sarjas:
Ei saa kurta, aga ei saa ka rahule jääda. Kolmas koht ei ole see, mida üks võistlus- ja võiduhimuline noor loodab. Isegi teine koht on lihtsalt kaotajatest esimene. Samas on krossidel väga mõnus käia, rahvas hoiab kokku ja naudib päeva, suur krossipere saab kokku ja kihutab võidu. Kõige olulisem on olla terve ja lõbutseda. Juba selle alaga tegelemist võib võiduks lugeda.

Mis plaanid on 2015 hooajal: Räpina triple
Sel hooajal võistlen MX B klassis. Kui D ja C vahe polnudki eriti suur, siis C ja B vahe tundub eriti suur. Kõrvalt vaadates jäi tunne, nagu tegu oleks proffidega, nüüd pean ise nendega rinda pistma. Vaeva on muidugi nähtud ja eesmärk oleks TOP5. Eks tulevik näitab, mis saama hakkab. Siinkohal tahaksingi tänada enda toetajaid, kes aitavad mul eesmärkideni jõuda: Tallmac, Iizi&Zuts, Viimsi SPA Spordiklubi, MX Mania, JT Racing. Kõige suuremad toetajad on aga ikkagi perekond, eriti isa.

Millise rattamargi oled valinud või valid 2015 hooajaks ja miks:
Oleme soetanud 2015 Kawasaki KX450F masina. Eelmisel aastal sõitsin samuti Kawasakiga ning tunnen end sellel mugavalt. 450 seetõttu, et olen üsna suurt kasvu ja see tundub loogilisemana ning meeldib endale rohkem kui 250.

Millised on sinu lemmikrajad ja miks just need rajad:
Lemmikrada Eestis on Karksi-Nuia. Mõnus looduslike takistustega rada, ka pinnas on super. Seda muidugi siis, kui maas ei ole põlvini muda, nagu seda oli 2012 aasta EHKK-i etapil. Teisele kohale võib panna Vilaski, mõnus paks liiv, mis on mulle alati meeldinud ning sujuvad kurvid. Kolmas oleks Pikametsa, kuna see on omapärane ja Eesti kohta tehnilisem kui teised.